🚚ILMAISEKSI EUROOPPA TILAUKSET > 150 €

PARHAAT LISÄVARUSTEET SINUN MOOTTORIPYÖRÄ

🚚ILMAISEKSI ITALIA TILAUKSET > 50 €

BMW DC 04 sähköisen boxerin sijaan?

BMW DC 04 invece del boxer elettrico? - Endurrad

Paolo Migliori |

BMW DC 04: Vallankumous sähkömoottoripyörissä

BMW SÄHKÖMOOTTORIPYÖRÄT: tappiot ja patentit

 

BMW on tuonut markkinoille useita sähkömoottoripyöriä vuodesta 2015 lähtien.  Toiminnalliset testitutkimukset, konseptit ja ajoneuvot.  Bayerische Motoren Werke jopa patentoi merkin tyypillisen bokserimoottorirakenteen sähkömoottorin jäähdytysjärjestelmää varten.  MOTORRAD näyttää viimeisimmän kehityksen.

BMW Motorrad rekisteröi ja suojasi äskettäin 11 uutta nimeä tuleville malleille. Sähköskoottereille ja kaupunkiliikenteen konsepteille, kuten BMW CE 02:lle, omistettujen CE-mallien lanseerauksen jälkeen yritys keskittyy nyt suurempiin sähkömoottoripyöriin, jotka tunnistetaan lyhenteellä "DC". Uusia nimiä ovat DC 01, DC 02, DC 03, DC 04, DC 05, DC 06, DC 07, DC 08 ja DC 09, jotka on tarkoitettu moottoripyörille, osille ja lisävarusteille. Kesäkuussa 2019 BMW julkisti Vision DC Roadster -konseptin, joka esitteli sähkömoottoripyörämalliston, jossa "DC" tarkoittaa "tasavirtaa". Tällä hetkellä näihin uusiin BMW sähkömoottoripyöriin ei ole saatavilla jälkimarkkinatarvikkeita.

Modulaarinen monokokkirunko integroidulla akulla

Joulukuun 2023 lopussa BMW julkaisi uuden kansainvälisen patenttihakemuksen sähkömoottoripyöriin tarkoitetusta modulaarisesta monokokkirungosta. Tämä runko sisältää keskeisen akkulokeron, joka on valmistettu hiilikuituvahvisteisesta komposiittimuovista, kuten kevlarista. On myös mahdollista luoda hybridirakenteita käyttämällä kevytmetalleja, kuten alumiinia tai titaania, erityisesti kriittisillä alueilla, kuten ohjauspään ja kääntövarren tuki. Modulaarinen rakenne tarjoaa joustavuutta räätälöidä pyörän jousitus tietyn mallin mukaan, mikä vähentää kustannuksia ja yksinkertaistaa tuotantoa vähempien komponenttien ansiosta.

Voisiko DC 04 olla BMW:n ensimmäinen sähkömoottoripyörä?

Maaliskuussa 2023 ilmestyi patenttipiirroksia, jotka saattavat viitata DC 04:ään, BMW:n ensimmäiseen sähkömoottoripyörään. Tämä uusi malli näyttää perustuvan BMW G 310 R -malliin, jonka polttomoottoriversio tuottaa 34 hv (25 kW). BMW DC 04:ssä käytetään todennäköisesti komponentteja CE 04 -sähköskootterista, joka on saatavilla jo vuodesta 2022 lähtien, mutta akkupakkauksen ja moottorin uudelleenjärjestelyllä sopeutuakseen moottoripyörän käyttöön. Sähkömoottori siirtäisi tehon takapyörään kartiohammaspyöräjärjestelmän ja hammashihnan kautta 90 asteen taipumalla.

BMW Vision DC Roadster ja sähköinen boxer-moottori

Vuonna 2019 esitelty Vision DC Roadster -konsepti herätti huomiota sen suunnittelussa, joka on saanut inspiraationsa klassisesta kaksisylinterisestä bokserimoottorista, jonka jäähdytysjärjestelmä sijaitsee merkittyihin "sylintereihin". Kesäkuussa 2022 julkaistu patenttihakemus ehdottaa, että BMW tutkii tätä suuntaa, ja se sisältää jäähdytyssylintereitä, jotka on asennettu suoraan vetolaitteeseen ja joissa on erityisiä toimintoja, kuten lämmönvaihto tai elektronisten komponenttien passiivinen jäähdytys. Nämä patentit ovat kuitenkin vielä alkiovaiheessa, eivätkä ne mahdollista lopullisten johtopäätösten tekemistä.

100 kW BMW E-Power Roadster-konsepti

Joulukuussa 2019 BMW esitteli E-Power Roadster Conceptin, sähkömoottoripyörän, joka on suunnittelultaan vähemmän visionäärinen kuin Vision DC Roadster, mutta jonka teho on 100 kW (136 hv) ja kokonaispaino noin 300 kg. Tästä huolimatta BMW ei ole vielä saanut päätökseen sarjatuotantoon valmiin suorituskykyisen sähkömoottoripyörän kehitystä.DC-sarja numeroilla 01-09 viittaa kuitenkin siihen, että valmisteilla on useita malleja, jotka voivat vaihdella Vision DC Roadsterin ja E-Power Roadster -konseptin välillä.

E-Roadster, E-Tourer, E-Adventure?

Laaja uusien mallien nimien rekisteröinti näyttää osoittavan BMW:n pitkän aikavälin suunnittelustrategiaa, mikä suojaa nimiä ja teknologioita mahdollisilta muiden valmistajien väitteiltä. Tulevaisuudessa näemme todennäköisesti malleja, kuten e-roadster, e-tourer ja e-seikkailupyörä. Samaan aikaan kuvagalleria tarjoaa katsauksen BMW:n sähkömoottoripyörien aikaisempaan kehitykseen.

BMW CE 04 ja CE 02 kaupunkiliikenteeseen

Tällä hetkellä saatavilla oleva BMW CE 04 lanseerattiin keväällä 2022 vuoden 2014 BMW C Evolutionin seuraajana Vuodesta 2024 lähtien sen rinnalle tulee BMW CE 02, "125 sähköinen" malli, jonka teho on 11 kW (15 hv). , johon pääsee A1-luokan ajokortilla 16-vuotiaasta alkaen tai B196-ajokortin laajennuksella. Molemmat mallit on tarkoitettu kaupunkiliikenteeseen, ja ne ovat ihanteellisia lyhyille matkoille suurkaupunkialueilla.

BMW sähkömallien tuotanto TVS:ssä Intiassa

BMW tekee yhteistyötä intialaisen kumppanin TVS:n kanssa tulevaisuuden sähkömallien kehittämisessä. TVS valmistaa jo G 310 -malleja BMW:lle, ja vuonna 2023 se aloitti BMW CE 02:n, sarjan ensimmäisen sähkömallin, tuotannon.

BMW DC 04:n tavoitteena on olla merkittävä läpimurto sähkömoottoripyörien maailmassa. Kuuluisa saksalainen tuotemerkki, joka tunnetaan bokserimoottoreistaan, ottaa askeleen kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta tällä vallankumouksellisella moottoripyörällä. Mutta mikä tekee BMW DC 04:stä niin erikoisen verrattuna perinteiseen sähköbokseriin?


Aloitetaan suunnittelusta. BMW DC 04 säilyttää brändille tyypillisen eleganssin ja innovaation, mutta futuristisella otteella. Sen aerodynaaminen runko ja modernit linjat eivät vain kiinnitä huomiota, vaan tarjoavat myös paremman aerodynaamisen tehokkuuden. Tämä parannus voi johtaa suurempaan akun kantamaan, mikä on ratkaiseva tekijä niille, jotka käyttävät sähkömoottoripyörää päivittäiseen matkustamiseen.


Toinen BMW DC 04:n erottuva piirre on sen teho. Huippuluokan sähkömoottorilla varustettu DC 04 tarjoaa suorituskykyä, joka voi kilpailla useiden polttomoottoripyörien kanssa. Välitön kaasuvaste ja tasainen voimansiirto mahdollistavat miellyttävän ja vaivattoman ajon, joten se on erinomainen valinta moottoripyöräilyn harrastajille.


Mutta kyse ei ole vain suorituskyvystä. BMW DC 04 suunniteltiin myös ajajan mukavuutta ajatellen. Ergonomiset istuimet ja edistynyt jousitus tekevät jokaisesta matkasta mukava kokemus jopa pitkillä matkoilla. Lisäksi moottoripyörä on varustettu älykkäillä ajoa avustavilla tekniikoilla, kuten luistonestojärjestelmällä ja useilla muokattavissa olevilla ajotiloilla.


Turvallisuutta ei ole laiminlyöty. BMW DC 04 sisältää useita edistyneitä turvallisuusominaisuuksia, kuten regeneratiivisen jarrujärjestelmän, joka ei ainoastaan ​​säästä energiaa, vaan tarjoaa myös paremman turvallisuuden jarrutettaessa. Lisäksi näkyvät LED-valot varmistavat, että ajaja on aina selvästi muiden tielläliikkujien nähtävissä.


Yksi näkökohta, jota monet arvostavat, on BMW DC 04:n ekologinen kestävyys. Nollasuorien päästöjen ansiosta tämä moottoripyörä on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin sen polttomoottoripyörät. BMW on myös ottanut suuria harppauksia varmistaakseen, että akkujen tuotanto ja hävittäminen ovat mahdollisimman kestäviä.


Yhteenvetona voidaan todeta, että BMW DC 04 ei ole vain sähkömoottoripyörä; se on edeltäjä sille, mikä kaksipyöräisen liikkuvuuden tulevaisuus voisi olla. Innovatiivisen suunnittelun, poikkeuksellisen suorituskyvyn ja vahvasti kestävyyteen keskittyneen DC 04:n voi todella merkitä käännekohtaa sähkömoottoripyörien markkinoilla. Jos olet moottoripyöräharrastaja tai vain joku, joka etsii ympäristöystävällisempää tapaa matkustaa, BMW DC 04 on ehdottomasti huomiosi arvoinen.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisemista.