🚚ILMAISEKSI EUROOPPA TILAUKSET > 150 €

PARHAAT LISÄVARUSTEET SINUN MOOTTORIPYÖRÄ

🚚ILMAISEKSI ITALIA TILAUKSET > 50 €

GS: Maxi Enduron historia

GS: La Storia della Maxi Enduro Endurrad

Peppe Z |

GS: Maxi Enduron historia

BMW GS on määritellyt uudelleen seikkailumoottoripyörän käsitteen esittelystä lähtien vuonna 1980. Vallankumouksellisen suunnittelunsa ja valtavien teknisten ominaisuuksiensa ansiosta GS:stä on tullut ikoni enduro-moottoripyörien maailmassa. Mutta mikä on tarina tämän kaksipyöräisen legendan takana?

Kaikki alkoi R80 G/S:stä, sarjan ensimmäisestä mallista, jossa "G" merkitsi Geländeä (maasto) ja "S" Straßea (maantie). Tämä malli yhdisti molempien maailmojen parhaat puolet tarjoten monipuolisen moottoripyörän, joka pystyy selviytymään päällystetyillä teillä, mutta myös epätasaisimmassa maastossa. R80 G/S erottui helppokäyttöisyydestään, luotettavuudestaan ​​ja kestävyydestään ja asetti uudet standardit enduro-suunnitelluille moottoripyörille.

1990-luvulla BMW esitteli R1100GS:n, jota seurasi R1150GS, joka sisälsi ajan huipputeknologiaa, mukaan lukien ABS:n ja neljän venttiilin sylinteriä kohden boksermoottorin. Nämä innovaatiot merkitsivät käännekohtaa GS-sarjalle, tehden pyöristä paitsi tehokkaampia, myös turvallisempia ja luotettavampia. Mukavuuden ja suorituskyvyn yhdistelmä sai GS:n suosion kasvamaan eksponentiaalisesti.

Uuden vuosituhannen myötä tuli R1200GS ja sitten R1250GS. Nämä mallit varustettiin suuremmilla moottoreilla, parannetuilla jousituksilla ja edistyneellä elektroniikalla, joka sisälsi kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten luistoneston ja mukautettavat moottorikartat. siellä R1250GS , erityisesti esitteli ShiftCam-järjestelmän, joka optimoi moottorin tehon ja hyötysuhteen säätämällä venttiilien ajoitusta.

Nykyään BMW GS on edelleen vertailukohta maxi enduro -segmentissä. GS:n monipuolisuus, teknologinen innovaatio ja historiallinen maine houkuttelevat kaikenlaisia ​​seikkailijoita ja moottoripyöräilijöitä off-road-harrastajista pitkien matkojen matkustamiseen. Tapahtumat, kuten rallit ja kestävyysajo, vahvistavat edelleen GS:n hallitsevaa roolia seikkailumoottoripyöräilyssä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että GS ei ole vain moottoripyörä, vaan elävä legenda, joka edustaa vapauden ja seikkailun olemusta kahdella pyörällä. Olitpa tien veteraani tai uusi harrastaja, GS:n historiaan tutustuminen tarkoittaa, että ymmärrät, miksi se on edelleen suositeltu valinta niille, jotka etsivät tinkimätöntä suorituskykyä ja halua tutkia maailmaa.

 

 

Tämä on yksi  yleiskatsaus BMW:n "GS"-sarjan moottoripyörien historiaan ja kehitykseen keskittyen off-road- ja touring-versioihin. Tässä on yhteenveto tekstissä mainituista päävaiheista ja malleista:

  1. Alkuperä 1970-luvulta:

    • "GS"-sarjan suunnittelu alkoi 1970-luvun lopulla BMW:n osallistuessa maastokilpailuihin, kuten "Six-Days".
    • BMW:n maastourheilun perinne juontaa juurensa 1930-luvulle.
  2. Urheilumenestykset ja kehitys:

    • Voitto Saksan off-road-mestaruussarjassa vuonna 1979 antoi sysäyksen kehittää homologoitava sarjaversio kilpailukokemuksen perusteella.
    • Vuonna 1980 lanseerattu R 80 G/S oli ensimmäinen suuri kaksisylinterinen enduro, joka esitteli uuden alan suuria touring enduroja.
  3. Suosio ja maailmanmatkailijat:

    • R 80 G/S:stä tulee nopeasti suosittu maailmanmatkaajien keskuudessa tehoreserviensä, pitkän matkan mukavuuden ja maasto-ominaisuuksien ansiosta.
    • Osallistuminen tapahtumiin, kuten Pariisi-Dakar ja Afrikan rallit merkittävillä menestyksellä.
  4. Laajennus:

    • Vuonna 1988 lanseerattiin R 100 GS, tuolloin maailmanmarkkinoiden suurin iskutilavuus omaava enduro, joka saavutti valtavan kaupallisen menestyksen.
    • Myöhemmät mallit, kuten R 1150 GS ja R 1200 GS, hallitsevat edelleen myyntilistoja monissa maissa.
  5. Innovaatioita ja kaupallisia menestyksiä:

    • Vuonna 1994 GS-malleista, joissa oli neljä venttiiliä/sylinterimoottori, tuli suuri kaupallinen menestys.
    • Vuonna 2004 esiteltiin R 1200 GS, jota seurasi HP2 Enduro vuonna 2005, mikä edustaa paluuta menneisyyteen keskittyen erityisesti maastoajoon.
  6. Uusi aikakausi ja erikoisala:

    • Vuonna 2005 R 1200 GS saavutti johtavan aseman yli 750 cc:n segmentissä ja sijoittui viidenneksi Italian myyntilistalla.
    • Vuonna 2006 HP2 Enduro edustaa urheilullista läpimurtoa erikoistuneen lähestymistavan suunnitteluun ja suunnitteluun.

Historia näyttää kuinka BMW:n GS-sarja  on kehittynyt ajan myötä ja siitä on tullut yksi suosituimmista ja tunnistetuimmista touring- ja off-road-moottoripyöristä.

Jätä kommentti

Huomaa: kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisemista.